Foredrag & undervisning

​A-kasser, foreninger og organisationer har alle en stor interesse i at styrke almen menneskelig trivsel for ansatte, medlemmer, kursister etc. Jeg har en bred vifte af faglig viden på området som kan omsættes til undervisning via workshops eller som deciderede foredrag med efterfølgende spørgsmål eller paneldebat.

Her er et eksempel på det overordnede indhold af et fordrag jeg har holdt for lærerenes a-kasse.

Den bedste udgave af dig selv – det værdibaserede hverdagsliv

Alle har prøvet at opleve, når virkeligheden slår hårdt. Livet kan være drilsk. På den ene side er der mange ting i livet vi elsker og nyder, sætter pris på og værdsætter. På den anden side oplever vi dage, hvor vi er stressede, trængt op i en krog, føler os lidt fortabte, bekymrede, frustrerede, tyndslidte og tømt for mening.
Du ved sikkert godt, hvordan det er. Nogle gange svinger humøret endda uden du rigtig ved hvorfor. Der er bare gode dage og knap så gode dage.

Mindfulnessbaserede teknikker, medfølelsestræning, værdiarbejde og acceptmetoder er alle bud på nye måder at håndtere livets uundgåelige smerte på og vigtige for fortsat at kunne trives, lykkes og generobre livskvalitet – ikke målt på lykke, men målt på hvordan du gerne vil handle som menneske. Ja rent faktisk er måden de fleste af os jagter lykken på med til at gøre os mere ulykkelige og understøtter stress, angst og depression.

Den gode nyhed er, at vi kan gøre noget – faktisk rigtig meget. Vi kan lære at genkende ”lykkefælden”, og hvordan vi kan lære at komme ud af den igen. Det er ikke nemt. Det kræver hård træning. Men målsætningen er den samme; at hjælpe dig selv til at leve et og meningsfuldt liv samtidig med at du er i stand til at håndtere og favne den smerte, der nødvendigvis og helt sikkert er en del af livet.

Igennem denne undervisning vil du blive guidet igennem:

Stress: Hjernens ABC for trusler og forsvar
Den svære opgave at skabe kontakt med dette øjeblik – fra øjeblik til øjeblik
At tage helhjertet vare på sig selv
At vælge dine handlinger ud fra værdier
Håndtering af uinviterede gæster som f.eks selvkritik, tristhed eller angst

Dagen vil veksle mellem teori og oplevelsesorienterede øvelser, men bare rolig; vi er alle i samme båd, så kurset handler ikke om dig og din personlige historie, men mere om hvordan vi alle hviler på et evolutionært designet og kompliceret følesystem, der igennem tusindvis af år er blevet til en meget tricky hjerne. Og det er din opgave at tage dig godt af den!

 

Kontakt mig for en uforpligtende dialog vedr. undervisning eller foredrag.